Linómetszetek

Kisszériás linómetszetek, egyedi ajándékötletek

Linómeteszeteink jópofa, egyedi ajándékötletek lehetnek azok számára, akik szeretnének kilépni az egyforma ajándékok világából, unják a konfekcionalizált, mindenhol szembejövő ajándékokat, szuveníreket. A grafikák művészi kivitelűek, számozottak, kisszériájúak, ami azt jelenti, hogy egy fajtából jellemzően maximálisan 20-30 db készül. Jelenlegi választékunk izgalmas lehet a történelem, a Balaton és retro szerelmeseinek egyaránt. Folyamatosan dolgozunk termékpalettánk bővítésén.

Röviden a linómetszésről

A linóleummetszés egy sokszorosító grafikai eljárás, azon belül is a magasnyomású technikák egyike. A magasnyomás fontos jellemzője, hogy a metszéssel kialakított, kidomborodó formák lesznek, amelyekre a festéket felhordjuk, és így nyomot hagynak a papíron, ebből ered a magasnyomás neve. 

A linómetszés kellékek

A linómetszés kellékei a következőek: maga a linóleum, V vagy U alakú vésők, nyomópapír, gumihenger, linófesték, festékes lap (üveg vagy műanyag lap), illetve a nyomtatás típusától függően kézi sajtó vagy simítócsont.

A linómetszés legfontosabb kelléke a linóleum

A linóleum tulajdonképpen nem más, mint polimerizált lenolaj a latin linum (len) és az oleum (olaj) szavak összetétele. A linóleumot a megfelelő arányú gyanta, parafaliszt, mészkő, titán-oxid és színezék elegyítésével állítják elő.

A linómetszés technikájáról bővebben blogbejegyzésünkben is lehet olvasni.