Rólunk

A Delectart küldetése

A DelectArt egy kis, művészeti és dekorációs webshop, melynek célja örömöt csempészni vásárlói, vagy a vásárlói által megajándékozottak hétköznapjaiba. 

Nevünk eredete

A latin delectat ige azt jelenti, gyönyörködtet, szórakoztat, jólesik. A szintén latin eredetű art szócska pedig művészetet jelent. A két betűsor játékos összevonásával képeztük a DelectArt kifejezést, amely érzésünk szerint híven tükrözi küldetésünket, a művészet és dekoráció által csempészünk örömöt, szórakozást a hétköznapokba.

A logó

Logónk a D és A betűket (DelectArt) formázza stilizáltan.

Rólunk

Régóta terveztük, hogy hobbinkat, a művészet szeretetét valamilyen formában megosztjuk másokkal is. Végre elérkezett ennek is az ideje. 

A DelectArt megszületésének egyik fontos előzménye, hogy Kapui Ferenc és Márián Gábor több mint tíz éve létrehozta a Balatoniromok nevű blogot, amely a Balaton környéki vár-, kastély- és templomromok felkeresését, dokumentálását és bemutatását tűzte ki céljául.
A Balaton és e régi épületek szeretetének megfogalmazása már akkor is túlmutatott a fotografikus ábrázoláson, majd ehhez társult a balatoni motívumok retró hangulatú ajándéktárgyainak, néha vicces megjelenésű szocreál relikviáinak gyűjtése.
Gábor grafikusként vizuális, Feri pedig marketing szakemberként verbális irányból kezdte e szálakból összefűzni azt a játékos és izgalmas anyagot, ami a DelectArt shopjának egyre bővülő kínálatában megtalálható: kisszériás, retró hangulatú grafikai nyomatok, egyedi kőfotók színesíthetik a DelectArt vásárlóinak otthonát vagy épp balatoni nyaralását!