Retro linómetszetek

Retro linómetszetek sorozat

A múlt általában ad egyfajta biztonságot abból a tekintetből, hogy a megtörtént dolgokon utólag már nem lehet változtatni. Talán ebből az érzetből táplálkozik a napjainkban is népszerű retro láz. Az otthon illata, egy rég nem hallott dallam vagy épp egy képen ábrázolt kompozíció egyaránt elindíthatja bennünk a vágyakozást az elmúlt idő pozitív emlékei iránt. A retro linómetszetek igyekeznek legalább gondolatban elérni a visszavágyott aranykort. Egy balatoni, egy virágcsokor felidézhet egy régmúlt szerelmet, a fiatalságot vagy akár egy korábbi nyaralás emlékét.

 

Nézet:
Sorrend:
LINRR00004

Nárcisz virágcsokor linómetszet

A sárga nárcisz a tavasz egyik népszerű virága. Feltűnő színével, intenzív illatával nemcsak a korán ébredő rovarok, hanem minden virágkedvelő figyelmét felkelti. Elkészítettük kétszínnyomású linómetszetként, amely A4-es méretével akár kisebb helyen, egy íróasztal felett, vagy kisszoba falán is kellemes, tavaszias hangulatú dekoráció lehet. A linómetszet háromféle, kék, rózsaszín és zöld háttérrel is elkészült, így még izgalmasabb a választás.

LINRR00003

NOHAB, a MÁV legendás dízelmozdonya linómetszeten

A vonatrajongók egyik kedvenc mozdonya a legendás NOHAB. Kisszériás linómetszeten megörökítettük, ahogy a Balaton északi partján suhan az M61 001-es. Vasútbarátoknak kötelező darab. Egyedi, izgalmas ajándék lehet a NOHAB linómetszet akár egy vasutas ismerős, vagy egy vasútbarát születésnapjára, névnapjára vagy bármilyen ünnep alkalmából.

Raktáron
Raktárkészlet:
12 db
LINRR00001

Sokak számára a Balaton igazi aranykorát a 60' 70' 80-as éveket jelenti. Biztosan sokan találkoztunk már vitorlásos emléktárggyal, kis nippel, hamutartóval vagy egyéb emlékkel. Ezek és a balatoni vitorlázás hangulatát idézi meg számunkra a retro hangulatú balatoni vitorlást idéző linómetszet. Egy könnyed megrendeléssel otthonunkba varázsolhatjuk az Ötvös Csöpi filmek vitorlázós, retro hangulatát.

Raktáron
Raktárkészlet:
4 db
LINRR00002

Igazi klasszikus, sokszínű virágcsokor vázában. Mutatós linóleum metszet a természet és a vadvirágok kedvelőinek. Ahogy a klasszikus mondás tartja, aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. A virág ősidők óta a szerelem, a termékenység jelképe, virágot adni és kapni is nagyon jó érzés. Számtalan pozítív dolgot fel lehetne még sorolni a virágok mellett, de a linó nyomat virágcsokor egyik igazi, kiemelkedő jó tulajdonsága szépsége mellett, hogy sosem hervad el.

Retro linó projekt

Retro linómetszet sorozatunk a linómetszés segítségével igyekszik elrepíteni bennünket a múltba, a retro Balaton világába. A 2020-as menetrend érvényességének végéig nem csaka vasútbarátok, de a vonattal érkező nyaralók is az ikonkus svéd NOHAB mozdonyok vontatta szerelvényekkel nyuthattak el Budapest felől az északi part településeire. A MÁV nagy sikerű balatoni retro hétvégéje ihlette a NOHAB a Balaton körül című grafikát.

A Retro hangulatú balatoni vitorlás önmagáért beszél. Ki ne látott volna már egy kis tányérkát a 70-es, 80-as évekből, amelyen megjelenik a letisztult, egyszerű geometrikus formákból építkező vitorlás képe. Illetve a naplementében is Izgalmas lehet megfigyelni a lassan tovaringó tavi alkalmatosságokat.

Retro hangulatú virágcsokor képünk különlegessége, hogy kilencsznnyomással készült, megannyi szn teszi még izgalmasabbá a klasszikus kompozíciót.